Budray yazdı: ↑30 Eyl, 23:26
Günde 30 kelime cok değil bana göre ama illa günde 1 kez artırmak zorunlu değil 15 e kadar gelip 15 de durulabilir. Veya 4-5 günde bir artırılır. Bu kisinin seviyesine göre olur. Oda bir örnekti ne kadar attığını gösterdiği için. Amozondaki kelebeğin kanat çırpması başka yerde kasırgaya sebep olur diyorlar tabi kanıtlamadığı için yazmadım. Buda bir örnek ama.

Kelebek etksisi küçük şeylerin sonunda büyük etki yapması demek yani seninkide benimki de kelebek etkisi farklı bir kavram aramaya gerek yok.
İngiliz askeri elbette bilemezdi. O bilgiyi videodan öğrendiğim ve bana öyle gösterildiği için yazdım.
Bu arada sizinle olmaya ihtiyacım yok kendımleyım
Şu an yıldızlararasını yeni bitirdim. Kafam biraz güzel filmden dolayı. Ona göre yazacağım yani..
Şimdi küçük etkinin büyümesi(kelebek etkisi) sadece tahmin edilemeyen şeyler için mi kullanılıyor yoksa tahmin edilebilir şeyler de kelebek etkisi içine giriyor mu ? Bu ingilizcedeki, ikimizin söylemleri de tahmin edilebilir bir şey.
Ama kelebeğin kanat çırpmasının oluşturduğu etki tahmin edilemiyordu. Adını büyük ihtimal bu kelebekten aldı. Ama böyle şeyler bildiğim kadarıyla açıklanamayan şey için ifade edilir. Kelebeğin oluşturduğu etki tam olarak bilinmediği için buna kelebek etkisi demişler. Peki etkinin ne olduğu bilinseydi öyle derler miydi ?
Sonuç olarak bence sonu belli olan şeyler için kelebek etkisi kullanılmaz. O videoyu hazırlayanlar pek akıl yürütmemiş galiba. Ya da ben gerizekalıyım. Çünkü belli bir süre ve belli bir artırma eylemi için yeni bir etki, teori ortaya atmaya gerek yok. Böyle şeyler için matematikte zaten denklemler oluşturulmuştur. Havuz problemlerinde ki gibi düşün..
Bilmem yanlış mı düşünüyorum ama bence olay böyle. Yazdığım sitem dolu cümleleri

üzerine alınma bunu sen bulmadın sonuçta
Kafam çalıştı ya benim, ilginç

Eğer birinin acısını paylaşmazsan, onu anlayamazsın. Ama sadece onları anladın diye, onlarla aynı fikirde de olamazsın.
-Pain